Q-columns

BedanQt

Deze blog begint met een bedanQt. Een dank je wel aan alle

gastbloggers,

lezers,

delers,

volgers,

liker’s 

en

reageerder’s

op mijn verhalen en die van de gastbloggers. Zonder jullie zou de blog niet bestaan. Een bedanQt voor de steun die we elkaar geven. Ik ben blij met jullie. Ik ben dankbaar dat, ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens, we soms wel eens anders reageren dan wellicht bedoeld, toch een groep zijn en blijven die minstens één gemeenschappelijk iets hebben: Q koorts.

Ik probeer bekendheid aan Q koorts te geven. Bekendheid om mensen bewust te maken van wat Q koorts inhoudt, uit te leggen wat het is, voor mij of voor anderen en dit alles vanuit een open en positieve houding. Hoe doe ik dit? Door middel van deze blog, ik blog maandelijks voor UWV Perspectief en ik heb mee gedaan aan Vereeuwigd.

Gaat dat makkelijk? Nee. Ook staat niet iedereen daarvoor open maar dat hoeft ook niet. Maar ik ben nog lang niet klaar. Ik ga verder met mijn doel: Bekendheid, er- en herkenning. Ik ga kleine stapjes vooruit. Met voor- en tegenstanders. En met mensen die mij helpen relativeren, waar ik soms even mijn ei kwijt kan en mag en die mij op dit pad houden, bewust of onbewust.

Ik kijk naar de mensen die er wel voor open staan. Bijvoorbeeld het privé bericht wat ik krijg van iemand die ik persoonlijk helemaal niet ken die vraagt: “Wat is dat nou precies Q koorts?” Of de mensen waar ik aan de eettafel zit en dezelfde vraag stellen. Door mijzelf open te stellen zonder de strijd aan te gaan (hoe ingewikkeld ook) komt er ruimte voor vragen van buitenaf. Langzaam bereik ik mijn doel. En niet alleen voor mijzelf maar voor ons allemaal.

Nu voel ik mij in dit project soms ‘alleen’ en er zijn dagen dat ik mij afvraag: “Waar doe ik het voor?” Vooral als ik mijzelf laat meezuigen in negativiteit of in een oorlog die ik niet wil voeren.

Wat mij wel blijft motiveren zijn jullie allemaal. Daar doe ik het voor.

Q koorts heeft mij platgelegd maar is ook mijn motor geworden om mij ergens voor in te zetten en zonder jullie zou dat niet kunnen. Daarvoor:

BedanQt!