Daar is ‘ie dan…

Daar is ‘ie dan. Mijn tweede boek Zenuwpijn. En wat een ‘bevalling’ was dit. Dit boekenkind wilde maar niet ter wereld komen. Ik noemde het een stuitbevalling, een goede bekende mede auteur beschreef het als een marathon. Alles wat ik heb geleerd van mijn eerste boek What the F*cQ wilde ik bij dit boek perse meer dan goed doen.

Dat is voor 70% gelukt. Goed genoeg, besloot ik op 29 december 2023. Zolang Zenuwpijn. maar in 2023 gepubliceerd kon worden. In mijn jubileumjaar. Tien jarig zieQ zijn. En dát is dan 100% gelukt. Met een punt erachter.

Het voelt als een levenswerk wat is afgerond terwijl ik weet dat ik hèt boek nog ga schrijven. Ondanks de inhoud van het verhaal ben ik meer dan trots op dit boek. Trots op de mensen die eraan hebben meegewerkt en zo dapper waren om hun persoonlijke Q-koortsverhaal mee te publiceren. Als patiënt, partner of ouder van.

Ik kondigde het boek aan met: Dit is geen leuk boek. Geen leuk verhaal. Thrillers zijn ook niet leuk en toch worden ze gelezen. Zie dit maar als een medische thriller. Maar dan waargebeurd. Er zit wel humor in hoor. Zeker wel. Zwarte humor, droge humor, cynische humor, sarcastische, ironische humor en absurde humor.

Hanneke, de vrouw van Jan (mede Q) schreef me:

Soms word je gedwongen, vanuit een innerlijke kracht, om iets te doen waarvan je tijdens het proces denkt: waar ben ik in ’s hemelsnaam aan begonnen! Toch ga je door, want je moet. Jouw boodschap moet de wereld in. Soms om mensen wakker te schudden, soms voor jezelf door het van je af te schrijven of door anderen een stem te geven.

En daarmee gaf ze me haar woorden die exact de waarom omschrijven. En nu? Nu ga ik bijkomen van dit boekenkind.

Wil je meer weten of het boek bestellen? Het is online bij alle boekhandels verkrijgbaar.

ISBN: 9789403719641
287 pagina’s

Vergelijkbare berichten