Q-columns

DagindelinQ

Vaak krijg ik de vraag: “Wat doe je zoal de hele dag, wat is je dagindeling?”

Voorheen wist ik nooit antwoord te geven. Ja, wat deed ik nou eenmaal? Niks, beetje liggen, beetje zuchten. Totdat ik besefte dat ik een 24/7 baan heb. Q koorts. Tegenwoordig antwoord ik op de vraag ‘wat ik zoal doe overdag’ met: Chronisch ziek zijn.

Neem nou vandaag, of gisteren of nee, eigenlijk al vanaf afgelopen vrijdag, of nog eerder of pas later? Moeilijk te zeggen. Gisteren stond ik op met koorts. Ik had eigenlijk een afspraak staan maar die werd afgezegd. Door mij. Koorts en autorijden is niet zo’n goede combinatie.

Na mijn Dutch Eagles avontuur van afgelopen donderdag heb ik een terugslag van jewelste. Alsof ik weet ik veel wat heb gedaan. Soms zit het mee, vaak tegen. Vier dagen na dato stond ik dus op met koorts. Ik heb de hele dag geprobeerd het warm te krijgen. Ondanks dat mijn lichaamstemperatuur verhoogd was, had ik een inwendige kou die niet weg wilde. Mijn dag bestaat dan uit liggen, zitten, weer liggen, drinken pakken, boodschappen doen, weer liggen, warm proberen te worden, benen die onrustig zijn, liggen, zitten, staan, snel weer liggen, repeat.

En dat is hard werken.

Ik dacht dat ik gisterenavond wel goed zou slapen na deze uitputtingsslag. Helaas, om 04:30 (ongeveer) werd ik wakker met hartkloppingen (Q koorts symptoompje). Weer koorts. Liggen, zuchten, opstaan, weer liggen, wachten tot het acht uur is, huisarts bellen en met gierende banden even een bezoek brengen. Eigenlijk voelde ik me te ziek om te rijden maar ja, wie is er om die tijd genegen om even mee te rijden? NIEMAND. Afspraak van vandaag ook afgezegd.

Inmiddels is mijn hartslag normaal, het koude zweet wat gezakt, alleen mijn vingernagels zijn nog blauwig. Als ik rechtop zit ben ik duizelig maar verder ‘gaat het wel’.

Ik weet dat ik het ‘rustig aan moet doen’. Moeten? Ja, moeten, om weer een beetje bij te trekken.

Vandaag ben ik dus druk met ‘rustig aan doen’, een doorsnee dagindeling.