Q-columns

DraaQ

Artwork: © Patrick Wiegmans

Gisteren bij de Kruidvat zei de medewerkster: “Je zal al maar een jaar thuiswerken.” Ik dacht: “Je zal al maar vanaf 2013 afgekeurd zijn.” En zo blijven we met zijn allen doorklagen. Ik voel me geen olifant in de welbekende porseleinkast maar een draaQ-je in een veel te kleine porseleinkast. Doorgaans kabbelt het leven wel voort afgewisseld met momenten dat ik graag wat vuur spuug.

Ik ben, net zoals denk ik velen met mij, op zoek naar goede informatie over vaccineren. En dan bedoel ik Q-koorts gerelateerd. Want ja, eigen Q eerst natuurlijk .  Dan zijn er nogal wat wisselvallige berichten. Het eerste wat ik lees is: Vaccineren: gewoon doen! (ja, met uitroepteken). Ik ben geen voor- en geen tegenstander van vaccineren maar ik heb gewoon open vragen en ‘gewoon doen!’ is voor mij geen antwoord.

Gewoon even een greep uit wat ik lees:

Bij chronische Q-koortspatiënten is het immuunsysteem verzwakt en de weerstand verminderd. Het immuunsysteem bij mensen met QVS (het Q-koortsvermoeidheidssyndroom), is chronisch overactief omdat het al dan niet nog aanwezige indringers aanvalt. Dit vraagt al veel van het lichaam. ( bron: Q-Support )

Daaropvolgend:

Wie niet zijn meegenomen in studies tot nu toe zijn mensen die problemen hebben met hun afweersysteem. Deze groep moet volgens Van Egmond in ieder geval eerst met een arts overleggen. “Dit zou theoretisch problemen kunnen geven omdat het afweersysteem door de vaccinatie nog extra in de war kan raken.” ( bron: NOS )

Voor de bijwerkingen ben ik niet zo bang. Doorgaans leven wij Q-koortsigen al jaar en dag met vermoeidheid, hoofdpijn, koorts, rillingen, spierpijn of andere verschijnselen…dus hee, bring it on. Ik las een goed artikel in HP/De Tijd waarin wordt gesteld dat: Een vaccin toedienen bij mensen met een verzwakt of overactief immuunsysteem heeft weinig toegevoegde waarde en is niet zonder risico’s. Maar dat riep dus nog meer vragen op zonder antwoorden.

Onlangs keek ik op Netflix de documentaire “Heal”. Ondanks dat niet alle elementen mij aanspreken vind ik deze docu een aanrader. Ik ga mijn antwoorden dan ook maar afwachten, ik laat de tijd en ervaring zijn werk doen en trek dan wel mijn eigen plan. Dit draakje gaat uit de porseleinkast en terug naar de grot om daar heerlijk opgekruld te rusten. Verwarmd door mijn innerlijk vuur.