Tea Time

Een goede dag

Foto door Luciann Photography: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vakantie-kunst-geluk-hoed-4002949/

Daar zit je dan. ‘s Morgens vroeg achter je laptop. Omdat je weer iets bedacht hebt. De categorie Tea Time!

De vraag die aan het theezakje bungelt zal voor iedereen wat anders betekenen. De vraag wat het voor mij betekend is net zo groot als de vraag zelf, zo niet groter. Inderdaad…hoe ga ik er vandaag in Godsnaam een goede dag van maken. En morgen, en overmorgen en…

Zonder dat ik het direct in de gaten heb ben ik weken verder en kan ik alleen maar concluderen dat ‘er een goede dag’ van maken niet echt lukt. Het kost ook bakken met energie om er een goede dag van te maken. Energie die er niet is. Anders dan CGT bedoeld hebben we hier te maken met een in standhoudende factor.

En dan hebben we de rasoptimisten die zeggen: “Maak het dan toch fijn voor jezelf.” Doorgaans komen daar nutteloze tips als kopjes thee, dekentjes, serie kijken achteraan. Ja, als je je lekker voelt is het heerlijk om even een cuddle moment op de bank te hebben maar als je lijf raast en tiert, je brein niks kan velen, pijn en uitputting de boventoon voeren is er niet veel aan op de bank.

Dus ja, hoe ga ik er vandaag een goede dag van maken? Ik ga er een goede dag van maken door er geen goede dag van te maken. Aanvaarden van het moment. Want waarom zou ik energie steken in het maken van een goede dag terwijl het gebruik van die spaarzame energie ervoor zorgt dat het een minder goede dag wordt?

Op naar een goede dag!