Q-columns

FietsbelleQtje

Soms zijn het de kleine dingen die mij uit balans brengen. Of het bij QVS hoort weet ik niet, in ieder geval hoort het wel bij mij als mens en is het door QVS versterkt. Of iemand dit herkent of niet, ik wilde er toch maar eens een blog aan wijden.

Als de meeste lichaamsdelen het toelaten probeer ik ‘s morgens een wandeling te maken. Een kort rondje van een half uurtje. Dit lukt doorgaans een keer per week of per twee weken dus veel stelt het niet voor. Ik ben net de hoek om, wandel in een heerlijk tempo en mijn gedachten komen wat tot rust. Zo slenter ik door ons dorp, langs de schapen, hoe ironisch, de bomen die de aankomende herfst laten zien, mensen die op weg zijn naar hun werk of de sportschool. Ik ben helemaal in gedachten. Lekker, de kraag van mijn jas omhoog, pas erin en gaan. Genieten van het moment.

Ineens hoor ik woest gebel achter me. Een fietsbel. Ik loop op het voetpad en ik denk bij mijzelf: “Het fietspad ligt ernaast dus hé, WAT?” Het gebel houdt aan. Nu moet je weten dat ik niet tegen hoge tonen kan, schel geluid is voor mij als een lap op een rode stier. Ik draai me maar eens om zodat ik mijn bekende blik kan werpen op deze lawaaimaker die mij stoort. Zodra ik omdraai stopt het bellen en de vrouw op de fiets spreekt mij buiten adem aan. “Ben je je hond kwijt?”

“Ik heb geen hond”, zeg ik geïrriteerd en ik denk bij mijzelf: “Zou ik zo relaxed wandelen als ik mijn hond kwijt zou zijn?”

“Ben je je hond kwijt?”, vraagt ze nogmaals.

“Ik heb geen hond”, zeg ik voor de tweede keer.

“Ben je je hond kwijt”, vraagt ze nog luider en ik stijg gelijk naar een stresslevel waar ik helemaal niet wil zijn maar ik kan het niet stoppen. “Nee, IK HEB GEEN HOND!”, zeg ik nu op behoorlijk luide toon.

De vrouw begint een heel relaas over een mogelijk hond die in haar buurt rondloopt en de rest van het verhaal gaat echt langs me heen. Ik merk dat ik op zo’n moment ook niet in staat ben om normaal te reageren en ik reageer dus niet. Dat is beter voor haar maar ook voor mij. Ik zet mijn wandeling voort.

Dit gekke, ogenschijnlijke kleine voorval brengt mij uit balans. Nooit geweten dat een fietsbel zoveel ellende kan aanrichten 😉

P.S: 30 Minuten later; Het is natuurlijk geen lap op een rode stier maar een rode lap op een stier die van mij best rood mag zijn maar doorgaans hebben ze een andere kleur. Q-kop toestanden. LOL. Ik laat de fout staan. Met opzet.