Shit!

Het gele boekje

Foto door Anna Tarazevich via Pexels
https://nos.nl/liveblog/2380503-uitgestelde-operaties-pas-na-de-zomer-cryptomiljardair-doneert-miljard-aan-india#UPDATE-container-53069016

<== Vanmorgen las ik met grote verbazing op de website van de NOS een bericht dat minister de Jonge tegen de coronaprik in het gele boekje is. Dat hij dat vindt, en ergens iets van vinden is de trend, is tot daaraan toe alleen hapert de reden waarom nogal. Vind ik .

Hij zegt blijkbaar dat het gele boekje geen internationale status heeft. Uit nieuwsgierigheid heb ik mijn eigen gele boekje tevoorschijn getoverd en op de voorkant staat: Internationaal bewijs van Inenting tegen gele koorts. Ik concludeer daaruit dat het boekje toch enige internationale status heeft. Dus waarom zou dat dan niet voor corona kunnen gelden? Tevens vermeld de Jonge dat het veel extra werk voor de GGD zou zijn. Ik heb wat stempels in mijn boekje en volgens mij is een prik, waar naar ik hoor 4 medewerkers voor ingezet worden (1 spuit is 4 medewerkers, daar kan er toch wel 1 een stempel in een boekie zetten?), meer werk dan een stempel zetten. Ik wil het nog wel vrijwillig doen.

De Jonge wil wachten tot er een centrale registratie is. Pardon? Die bestaat al d.m.v het gele boekje…super simpel maar helaas teveel werk voor de GGD. In het NOS artikel staat: “Het moet echt via een app”, vindt de minister. Alweer iets wat hij vindt. Maar ik wil geen app en idioot misschien maar er zijn ook nog mensen zonder smartfoon. Wat is dit voor een raar iets. Dat het via een app MOET.

Ik ben geen complotgekkie en neig er zelfs niet naar maar dit zijn wel hele rare praktijken. Hij gaat al maanden prat op zijn apps en over het aantal vaccinaties. Iedereen brult over de overheid en demissionair premier Rutte maar als ik die de Jonge hoor schakel ik uit.

Gele koorts, malaria enzovoorts kan ik je gele boekje maar COVID, wat een pandemie is, niet. Omdat hij dat vindt. Ik trek vaak mijn wenkbrauwen omhoog over het nieuws of gedrag van mensen maar hier moet ik toch even een ei over leggen. Soms vraag ik me af waarom ik nog het nieuws lees. Eigenlijk kan ik er niet eens fatsoenlijk meer over schrijven omdat het mijn simpele verstand overstijgt wat er allemaal gebeurd. Praatprogramma’s op tv zet ik uit, het journaal kijk ik niet eens meer maar babbelt ergens op de achtergrond en ik ben mijn woorden en lust kwijt om er nog iets mee te doen.

Gelukkig zijn er zat anderen die dat wel kunnen en doen. De rest is druk met het boeken van hun geliefde vliegvakantie . Al is het maar om hun social profiel op te krikken want ja…wie ben je nog als er niks meer is .