Jansen en de Groot

Jansen en de Groot

Volg onze verhalen

18 Oktober 2013. De dag dat Jansen en de Groot elkaar leerde kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. Bij de eerste afspraak bracht de Groot, als een echte gentlemen, bloemen en bonbons mee. Jansen besloot om op hun eerste date gewoon naar de Ikea te gaan en samen patat te eten bij de plaatselijke snackbar. De toon was hiermee gelijk gezet. Alhoewel ze beide vrijgezel waren is op deze knusse dag,7 jaar geleden een nieuwe vriendschap geboren.

Jansen woont in Duiven, de Groot in IJmuiden. Hun dagelijks leven is gescheiden door een afstand van ruim 140 kilometer. Jansen is een afgekeurde chronisch zieke met teveel hobby’s, de Groot werkt voor de overheid. Het meeste contact vindt daarom plaats via de telefoon. Vele en lange telefoon- en whatsapp gesprekken volgde.

De vriendschap tussen Jansen en de Groot ging uiteraard niet vanzelf. Nee, er werd veel geblokkeerd, gedeblokkeerd, opnieuw geblokkeerd, wat bij Jansen ontaarde in hevige woede omdat de Groot haar voor was. Daarna trouwde ze. Op Facebook. Omdat de vrijgezelle status van Jansen voor nogal wat bizarre voorstellen zorgde had ze een man nodig. De Groot heeft ervaring met Facebook huwelijken dus was hij de geschikte kandidaat. Ze zijn nooit officieel gescheiden.

Elk jaar stuurt de Groot tijdens het sinterklaas seizoen borstplaat naar Jansen. Uit de winkel van zijn zus Chocq-in Bloemendaal. Jansen daarentegen stuurt nooit iets naar de Groot. Haar broer verkoopt namelijk alleen straattegels.

Het wekelijks contact zorgt voor hilarische situaties. Vooral wanneer de Groot niet op zijn autocorrect let en ‘sweet drama’ stuurt in plaats van sweet dreams.

Ze bespreken alles samen. Over Hoog Sensitief zijn (HSP), over relaties, ze stalken elkaar al taggende bij RUMAG. quotes en in ieder telefoongesprek valt wel een keer de zin:…”als wij toch ooit een relatie zouden hebben”…

Ze praten over verslaafd zijn. Jansen is verslaafd aan nicotine, de Groot aan eten. Ook praten ze veel over het ‘waarom’. Het waarom van alles. Het antwoord van de Groot is: Volg je hart. Het antwoord van Jansen is op zijn RUMAG.’s: Sterf.

En nu gaan ze samen schrijven. Over hun avonturen van het dagelijks leven. Humor en praten is hun verbinding. En ze kijken er enorm naar uit om dat met jullie te delen.