Jubileumjaar 2013-2023

Dit jaar is mijn jubileumjaar. Je watte? Mijn jubileumjaar. Tien jaar geleden viel ik gewoon neer, ontdekte ik dat ik Q-koorts had (en heb) en kwam ik volledig afgekeurd thuis te zitten (meestal liggen). Ik wilde dit jubileumjaar maar eens wat anders doen dan anders dus besloot ik een paar maanden geleden dat ik het wilde bezegelen met fijne dingen. Het voornemen was leuk bedacht ware het niet dat ik fysiek in bijzonder slechte staat begon te raken wat maar weer aangeeft dat je met Q niks te kiezen hebt. Al met al ging ik na tien jaar wel een avond uit, liep ik 9 kilometer, werd er weer eens een vakantie gepland en als kersje op de taart publiceerde ik mijn boek!

Alle lichamelijke prijzen werden betaald als reactie op mijn goede voornemens en de uitvoering ervan maar nog steeds kan het de pret niet drukken. Daarmee bedoel ik niet dat Q-koorts genieten is maar wel dat er soms kruimeltjes zijn die ons worden toegeworpen. Een soort van left overs. En die kruimeltjes zijn misschien nog wel het beste. Want als er iets is wat je van chronisch ziek worden leert is om met hele kleine dingen zielsgelukkig te kunnen zijn.

Vergelijkbare berichten