Q-columns

LocQdown

Foto door Ferdinand Studio via Pexels

Hilariteit alom. Aangescherpte maatregelen zijn van kracht. Terwijl wordt gesproken over afstand houden buitelen de fotografen over elkaar heen waarbij de camera snel iets het beeld omhoog zet. Ik zag Grapperhaus wel kijken en het leek alsof hij op zijn tong moest bijten om er niks van te zeggen maar waarschijnlijk is dat mijn interpretatie.

Onze minister president die onze jongeren ferm toespreekt. Foei! Weer een zwakke plek in de samenleving die bloot wordt gelegd want…we zijn niet meer gewent en leren niet meer om aan anderen te denken, laat staan dat we dat onze nieuwe generatie leren. Geloof me, ik spreek uit jaren ervaring van zoeken naar dat stukje menselijkheid. Anderzijds, en nu zet ik mijzelf een spiegel voor, op een bepaalde leeftijd was ook ik alleen maar met mezelf bezig. En weten we onszelf nog te vermaken zonder internet? Dat is best moeilijk als je ook niet naar buiten mag (ja, ook voor mij).

En voor de mensen die antwoord willen op de vraag wat een bijeenkomst is: Een bijeenkomst is een gebeurtenis waar mensen fysiek (dat betekent dus in levende lijve en niet bijvoorbeeld via Skype, Facebook of andere digitale (dat betekend via de computer) bijeenkomsten) bij elkaar komen. Wanneer u specifiek wil weten wat daar onder valt…alles waar dus mensen bij elkaar komen in een groep (een groep betekend twee of meer personen). Ik hoop u hiermee een beetje geholpen te hebben.

Aan allen die gisteren gelijk weer van de social media daken gilde en schreeuwde, scholden en met hun vinger wezen naar de zogenaamde schuldigen van de nieuwe maatregel: Als je met 1 vinger naar een ander wijst, wijs je er met drie naar jezelf, letterlijk. Het helpt niet hoor om je zo op te stellen. Met dat gedrag jut je anderen op en ben je zelf net zo debiel aan het doen als de mensen die naar het strand gingen. Nogmaals, als je zo gefrustreerd bent, bel eens iemand op om te filteren, om mee van gedachten te wisselen, het effect daarvan is vele mate groter en heilzamer.

Ik ga na deze blog weer in social/internet lockdown, net als steeds meer anderen. Ik wens ieder een dag in goede gezondheid.