Archief

Motivatie

Het is zaterdagavond. Mijn vriend en ik zitten op het terras. Het is een heerlijke zomeravond. We zijn  naar de film geweest en doen nog een drankje buiten bij ‘ons café’. We gaan niet vaak uit. Zelden. ’s Avonds weggaan kost veel energie. Energie die soms wel, vaak niet aanwezig is.

“Wat ga je doen morgen?”, vraagt hij.

“Ik wil morgen de nieuwe blog gaan schrijven voor UWV Perspectief. Ik kan alleen nog geen inspiratie vinden. Het onderwerp is ‘motivatie’ maar wat is motivatie voor mij of in relatie tot chronisch ziek zijn? Ik vind het echt een moeilijk onderwerp”.

“Waarom schrijf je eigenlijk voor UWV Perspectief?”

Omdat ik het mooi vind. Het is een platform met veel goede informatie vanuit een positieve gedachte. Ik zoek altijd een manier om inspirerend te schrijven. Ik wil mensen laten nadenken en het liefst ook iets mee geven van mijn ervaring. Ik hoop altijd dat, al is het maar één lezer, er iets aan heeft of herkenning vindt. Zich minder alleen voelt of begrepen. Als je chronisch ziek bent of wordt komt er zoveel op je af en na zoveel jaar voel ik mij ervaringsdeskundig ook al heb ik zelf nog veel ups en downs en leer ik ook weer van andere verhalen. Schrijven vind ik fijn, dat geeft mij een doel en bezigheid.

“En dat motiveert jou”, zegt hij.

Het kwartje valt niet zo heel snel. Ik ben moe, overprikkeld van de week ervoor en ik laat wat hij zegt langzaam tot mij doordringen.

“Ja”, zeg ik, “enorm”, en ik wiebel wat onrustig op mijn stoel.

We kijken elkaar aan, ik zie mijn vriend glimlachen en hij zegt: “Daar heb je motivatie. Ga daar maar over schrijven. Zullen we nog een drankje doen? Gaan we daarna naar huis, kan je slapen en uitrusten.”

https://perspectief.uwv.nl/artikelen/informatie-vanuit-een-positieve-gedachte