Shit!

Ongelukkige timing

Foto door Brett Sayles via Pexels

Wat ze moet doorstaan op dit moment moet verschrikkelijk zijn. Ik hoop dat niemand zich daar een voorstelling van kan maken maar waarschijnlijk is het tegendeel waar. Alleen zijn die vrouwen geen bekende Nederlander.

De vrouwen die weten hoe zij zich voelt komen we tegen bij de kapper, in de supermarkt, op straat. Vrouwen zonder een stem. Zonder camera op hun gezicht. Stil leed. Vrouwen die door deze situatie weer herinnerd worden aan wat ze ook hebben doorstaan. Vrouwen die op welke manier dan ook machteloos waren. In dezelfde rol als haar of als slachtoffer.

Of je haar nou leuk vindt of niet, deze vakvrouw gaat door een hel. En misschien nog wel erger.

Maar dan komt het volgende nieuws naar buiten: Het ‘Gelukkig Gescheiden’ nummer van LINDA. wordt volgende maand niet uitgebracht. En daar trek ik wel even mijn wenkbrauwen van omhoog. ‘Omdat de timing ongelukkig is’. Dus…als het om haar gaat wordt een nummer niet uitgebracht maar hoe zit het dan met de lezers? Daar hadden ze anders ook geen rekening mee gehouden. Wellicht was de timing voor hun ook ongelukkig. Maar schijnbaar stond niemand daar bij stil.

De grote stem die ze heeft wordt afgekapt. Terwijl juist nu dit nummer uitgebracht moet worden. Met interviews van vrouwen die zich in haar situatie herkennen. Ze is zo’n sterke vrouw en nu besluit het blad (niet zijzelf denk ik) dat dit nummer wat ongelukkig is? Nee, kom op! Pas het aan en laat horen die stem(men).

Als het aan mij ligt sleept iemand haar bij de haren, zet haar in haar niet te evenaren kracht en laat haar praten, samen met al die andere vrouwen. Oké, ik weet best dat dit kleine columnpje daar niet aan zal bijdragen maar verdulleme, sta op! Spreek, net als de slachtoffers, ga in één lijn staan!

Kleine note: Misschien weten we nu dat Gelukkig Gescheiden toch altijd wel een beetje ongelukkig is. En dat is shit!