Q-columns

Q is eene letter…

Q is eene letter, welke in het Nederlandsch niet te huis behoort en alleen in woorden van vreemden oorsprong gebezigd wordt.

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets heb gepubliceerd. En dat heeft een reden. In de grote modderpoel ben ik op zoek naar goede onderwerpen als het op Q-koorts aankomt. Gewoon dingen uit het dagelijks leven. Zijn die er niet dan? Jawel, als het daar over gaat zou ik wel tien columns per dag kunnen typen. Alleen de laatste tijd is het niet zo leuk in Q-koortsland. Met de hand in eigen boezem (sorry voor de beelddenkers) doe ik daar zelf ook aan mee terwijl ik er tegelijkertijd uit wil maar op de een of andere manier kom ik niet uit Q-koortsland om de simpele reden dat ik Q-koorts heb.

Ik weet dat meerdere mensen dat hebben, van die periodes dat je denkt: “Ik ben er even helemaal klaar mee.” En dan is er weer iets waardoor je toch weer in het moeras zit.

Zo is er onlangs een halfbakken poging door iemand ondernomen, anoniem, om via een een WordPress website-je een en ander op te schrijven over onze patiëntenorganisaties. Achter mijn rug om werd er driftig geïnformeerd of ik dat was. Ten eerste: Vraag het me de volgende keer rechtstreeks want het patiëntencontact is dusdanig dat zo’n vraag toch wel bij mij terecht komt. Maar ik was het niet. Als ik iets schrijf dan zet ik mijn naam eronder want ik heb niks meer te verliezen. Ten tweede zou ik een betere website maken en ten derde zou ik het vertrouwen niet beschamen van degene waar de niet geheel correcte info vandaan is geplukt en als laatste zou ik mijn bronnen beter checken en vooraf informeren over publicatie. Deze volgorde is willekeurig. Ik vond het naar en vals.

Desalniettemin blijkt ook hier maar uit dat er bij onze groep veel pijn zit. En soms is het dan een beetje teveel Q. In een kort tijdsbestek komt er dan een reactie op een ingediende klacht, een anoniem artikel, een interview met Follow the Money, wat slechte dagen en dan is het weer even klaar.

En het enige dat ik wil is weer schrijven over de gewone Q dingen, daarmee verbinding leggen met elkaar, delen. Maar bovenstaande krijg je er ook gratis bij. Helaas. Afijn, op naar een gewone column over het wel en wee van…ja, van wat eigenlijk ?