Q-columns

Qwetsbare doelgroep buitenspel gezet

Ik ben zo boos dat ik niet eens de woorden kan vinden om te schrijven wat ik duidelijk wil maken. De vraag is: Hoe hard moeten we schreeuwen? Wanneer wordt er echt geluisterd (als het toevallig met een t is vind ik dat ook best hoor, vandaag even niet zeuren)? Als ik toch (vloekt nu binnensmonds) kon protesteren dan was dit het moment dat ik met een groot spandoek naar mijn supermarkt zou willen rennen en daar pontificaal voor de deur zou willen staan op een tijdstip dat voor chronisch zieken en mededoelgroepen handig is en de deur zou blokkeren voor ieder ander die dan naar binnen wil. Maar ik kan het niet alleen. En ik heb alleen de stem van mijn blog. Net als velen anderen worden we uitgesloten. En ik ben het zat. En als ik het zat ben…dan gaat er iets broeien en wordt het tijd voor actie. En ik zweer je dat die er gaat komen.

Dit geschreven hebbende zal ik even uitleggen waar het over gaat. Het zogenaamde ouderenuurtje. Schijnbaar is er ook geen betere naam te verzinnen maar dat terzijde. De Jumbo heeft besloten dat we tussen 07:00 en 08:00 uur ‘s morgens onze boodschappen kunnen doen óf tussen 20:00 en 21:00 uur ‘s avonds. WHAT THE FUCK?

Wat zijn dat voor een tijden? Beseft Jumbo wel dat deze doelgroep, en dan doel ik heel egoïstisch alleen even op de chronisch zieke mensen, doorgaans niet in staat zijn om op deze tijdstippen boodschappen te doen? Is Jumbo wel eens in gesprek geweest met kwetsbare groepen om zo eens te horen en ze mee te laten denken hierover? Dan zouden ze echt NOOIT deze tijden hebben ingesteld. Ik ben er werkelijk waar zo giftig over dat ik hier achter mijn laptop bijna uit elkaar plof van woede.

Weer worden we buitenspel gezet. We worden weggemoffeld. Onzichtbaar gemaakt. We zijn niet onzichtbaar…we zijn alleen onzichtbaar ziek maar we worden onzichtbaar gemaakt. Voor mij is het letterlijk ONMOGELIJK om op deze tijden te komen. En dat maakt me echt heel boos. Ik krijg het gevoel dat geld verdienen alweer belangrijker is dan mensen. Hallo Jumbo.

We zijn ook zonder corona al opgehokt, we dragen al zoveel leed mee, onze wereld is al zo klein, daar kan een Jumbo (lees de ironie in de naam) zich niks maar dan ook niks bij voorstellen. En dat wordt weer versterkt. Ik heb hier echt geen goed woord voor over.

Maanden geleden was ik op 1 van de eilanden, daar was het uurtje van 11 tot 12. Dát is normaal. Voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid.