Q-columns

SchQdevergoeding?

Recent verscheen dit bericht in het digitale Brabants Dagblad. Dacht ik net dat ik er was, vliegt de hele Q koorts weer ondersteboven.Ik ben van slag. En meer van slag zelfs dan ik wil, dacht en kon vermoeden. Al het oud zeer ligt aan de oppervlakte. Ja, ik weet dat dit weer gaat zakken en overgaat en dat ik er nu even doorheen moet maar het komt zo onverwacht en hard aan dat ik er zelf van schrik.

Ik ben 1 van de Q koorts zieken die geen QVS diagnose heeft gekregen omdat ik ook kamp met hernia’s en de dokteren van mening zijn dat er dus nog een oorzaak van vermoeidheid is. Volgens de huidige richtlijnen om QVS vast te stellen mogen ze die diagnose dus niet geven.

Ik ben dus in medici land een niet erkend Q koorts slachtoffer. Q support spreekt van post-Q koorts klachten. Men heeft er geen naam voor. Ik ben wel zonder enige moeite 100% afgekeurd door het UWV. Zelf zeg ik: Ik heb Q koorts. Want ik ben nog steeds ziek en dat komt f*cking niet van de hernia’s. Ik heb gevochten en gestreden in het Radboud, tot een klachtenprocedure aan toe, geschreeuwd, gehuild, onderbouwt maar men houdt zijn pootjes stijf.

Die pijn is nog erger dan Q koorts. Ik zou best graag vergoed willen hebben wat ik ben kwijtgeraakt. Geld maakt mij niet gezond maar een compensatie is welkom. En nu maalt het in mijn hoofd. Hoe zit het in elkaar? Wie krijgt wat? Val ik buiten de boot? Wat gaan ze hier weer voor een richtlijnen hanteren?

Het raakt me allemaal. Mensen in mijn privé omgeving denken dat ik eerdaags een tas met geld krijg en spreken dat niet heel tactisch uit. Alsof daarmee alle problemen zijn opgelost? Ik ben even in de war…

 

17 juli